tirsdag den 3. november 2009

Spiselige forstyrrelser på landevejen


Det slår aldrig fejl. Hvis man vil finde en god restaurant i Italien, så skal man gå efter de steder, hvor der er rift om bordene. Jo flere mennesker, jo bedre er forholdet mellem pris og kvalitet.

Giuliano di Roma er ikke meget mere end en udposning på vejen mellem Frosinone og Latino. En lille flække med en formidabel udsigt. Her i vejkanten står et forvokset ishus, der ved nærmere eftersyn viser sig at rumme både bar, restaurant og Bed&Breakfast. Og på parkeringpladsen holder bilerne i bunker.

L'Intruso, som restauranten hedder, har plads til 30-40 spisende gæster, og over middag er lokalet med panoramakig over dalen stuvende fuldt. Menuen tilbyder et begrænset udvalg på tre antipasti, tre primi, tre secondi og tre desserter, der koster en 4-7 euro per servering, men først får alle en fyldig appetizer bestående af store humpler grillet brød med tomat og rigeligt med olivenolie på husets regning. Siden kommer den egentlige forret.

Vi prøver en kæmpe tallerken med tyndskåret skinke og en stor mozzarella di bufala samt husets antipasti med 6-7 forskellige salumi og en god pecorino. Så er bunden ligesom lagt. Derefter følger en glimrende ragu med hjemmelavet pasta og ditto gnocchi alla sorrentina på rustikke trætallerkener, inden vi runder af med en kop kaffe og en regning på omkring 30 euro. Italienerne ved de omkringstående borde fortsætter orgiet med enorme bistecca alla Fiorentina og bjerge af fritto misto. Det virker dybt uretfærdigt, at de kan indtage mad i så store mængder, når de nu kun fylder for en halv dansker, men sådan er der så meget.

Siden besøget på L'Intruso har jeg været på jagt efter opskriften på gnocchi alla sorrentina. Den optræder nemlig ikke i de par meter italienske kogebøge, jeg har stående på hylden. Heldigvis har man internettet, og det viser sig, at gnocchi alla sorrentina er noget af det letteste i verden. Se f.eks. denne opskrift på Giallo Zafferano eller den engelske udgave på aglio, olio & peperoncino

Flere restauranter
Jagten på et crostini-frit Toscana

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629