lørdag den 26. september 2009

Palmerne i San Benedetto del TrontoStrækningen fra San Benedetto til Pescara kalder turistrådet Riviera delle Palme, og med en vis berettigelse. Takket være et mildt klima og bjergene, der lær for vestenvinden, giver denne del af Adriaterhavskysten palmerne ideelle vækst betingelser, og alene i San Benedetto del Tronto findes mere end 8 000 palmer af forskellig art. Den største af dem alle – ikke bare i Italien men i hele Europa er en 10 meter høj og 4,5 meter tyk palme med slægtsnavnet Jubaea Spectabilis.

Kæmpepalmen, der oprindeligt stammer fra Påskeøerne, vokser i haven foran Villa Brancadoro nogle få hundrede meter fra havet. Den menes at være mere end 200 år gammel og blev allerede i 1982 optaget i Guinness Rekordbog som den største palme af sin art i Europa.

Palmen har i kraft af sin alder været med under udviklingen af San Benedetto fra en ubetydelig fiskerby til en halvstor badeby. Befolkningstallet er næsten tidoblet i løbet af de sidste 150 år, en udvikling der begyndte med etableringen af en jernbane langs Adriaterhavet. Dermed forvandledes San Benedetto til en togby og en turistby, der kunne tiltrække badegæster, og man byggede også en fin fiskerihavn. Meget blev ødelagt under Anden Verdenskrig, da San Benedetto var mål for 144 luftangreb og 6 bombardementer fra krigsskibe på havet. På det tidspunkt var Villa Brancadoro hovedkvarter for først tyskerne og siden de allierede, og den gamle palme bærer stadig præg af ildkampene, men både den og bygningen, der i dag er restaurant overlevede, ligesom flertallet af de andre palmer rundt omkring i byen. San Benedetto er blevet en by med nyere huse og bygninger omkranset gamle planter til stor fornøjelse for de mange mennesker, der hver sommer går aftentur ved Lungomare.

Mere strandliv
Italiens Ibiza

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629