onsdag den 9. september 2009

Italiens IbizaApropos badebyer, så finder man Italiens svar på Ibiza i Riccione umiddelbart syd for Rimini. Riccione betyder parasoller i drinks og på stranden, forlystelsesparker, power shopping og party all night. Byen har i de sidste hundrede år været badestedet per se for Bolognas bedre borgerskab, hvilket kan ses på bilkøerne ud af byen mod havet hver lørdag og søndag formiddag i sommermånederne.

Især efter Anden Verdenskrig er italienske og tyske turister strømmet til ”Adriaterhavets Grønne Perle”, anført af Benito Mussolini, som i 1934 lod en villa opføre ved strandpromenaden. I 1960erne fulgte en lang række berømtheder som Pelé, Mina, Vittorio De Sica og Gina Lollobrigida trop ved at gøre Riccione til deres faste ferieresidens.

Personlig synes jeg, Riccione er alt for meget, men jeg er heller ikke i målgruppen for delfinarium eller disco. Der er fint sand på stranden, men man skal gå halvvejs til Kroatien for at finde en passende svømmedybde og sommerens imponerende menneskehav gør det svært at komme frem. Byens centrum består af fornemme mærkevarebutikker fordelt over en toptunet gågade og en amerikansk inspireret mall i fliser samt in situ støbt beton. Og så er der så mange hoteller, ferielejligheder og især campingpladser, at man får pløk på hjernen.

Det mest interessante ved Riccione er måske, at byen lagde gryder til opfindelsen af Spaghetti alle Carbonara. Retten hvor et par æg og lidt ristet pancetta eller bacon hældes ud over en portion varm pasta umiddelbart inden serveringen. Ifølge Wikipedia var pancetta og æg noget nær det eneste, der kunne købes på det sorte marked i Riccione i 1944, så kokken på Hotel des Bains lod sig inspirere af en slovensk opskrift. Der er dog også dem, der mener at opskriften er meget ældre, og at den stammer fra Lazio og Abruzzo, hvor kulsvierne havde den med i madpakken, hvorfor de har givet navn til rettet. Andre hævder, at retten stammer fra Carbonara-kvarteret i udkanten af Bari. Og så er der dem, der insisterer på, at Carbonara er en reference til det sorte peber som ligner kulstøv, når det kværnes ud over retten.

Alt det har selvfølgelig ikke meget med Riccione at skaffe, men det er efter min mening en af de mere underholdende historier fra en ellers ret historieløs solskinsplet i Emilia Romagna.

Mere strand
Med fødderne solidt plantet i skyerne over Pescara

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629