fredag den 28. august 2009

Strandbar + politi = sikkerhedspakke



Strandbaren nede om hjørnet havde hyret et one-man-band, der ved hjælp af keyboard og mikrofon kunne give en tålelig imitation af Jovanotti, Zero Assoluto og Tiziano Ferro. Sangeren havde skruet op for lyden, og ude på fortovet stod et par hundrede unge og spise is, drak øl og pjattede uden det mindste optræk til ballade. Vi stod med en cono midt i mængden og nød den gode stemning, inden det var tid at gå hjem. Det var alt sammen ganske hyggeligt og udramatisk.

Næste morgen var en romersk turist helt oppe at køre:

- Er der nogen, der kan sige mig, hvorfor politiet absolut skulle lukke og slukke festen i aftes. Jeg stod på terrassen og hørte, hvordan alle de unge blev smidt hjem, og baren fik besked om slukke musikken. Hvorfor blander politiet sig i den slags? De unge mennesker skal da have lov at være her, og det er bedre, de hører musik, end at de kører sig selv ihjel på strandvejen. Med Berlusconis sikkerhedspakke har vi fået mere politi på gaderne, men fartsyndere og spritbilister, der virkelig gør livet farligt for sig selv og andre, bliver der ikke grebet ind overfor.

Det var først med romerens udfald, jeg blev opmærksom på en mulig sammenhæng mellem den nyligt vedtagne sikkerhedspakke, Berlusconi-regeringens lov-og-orden politik og det ekstremt synlige politi. Normalt synes jeg ikke italiensk politi falder i øjnene på den måde, men nu møder man pludselig betjente overalt.

Det begyndte allerede ved Brenner-passet, hvor paskontrollen pludselig var genindført. Forklaringen var sikkerhedshensyn i forbindelse med G8 mødet i L’Aquila, hvilket var meget forståeligt, men det kunne ikke godtgøre politiets massive tilstedeværelse ved veje, i parker, langs strande eller på pladser i de andre knap 20 italienske byer fra nord til syd, jeg har besøgt inden for de sidste måneder. Alle steder vrimler det med Carabinieri, Guardia di Finanza og et eller flere af de i alt seks politikorps, der er med til at håndhæve lov og orden i Italien. Faktisk er Italien med otte politikorps og 324.339 aktive betjente i 2006 det land i Europa, der har fleste politifolk per indbygger.

Det store politiopbud synes ikke at genere nogen synderligt, når man ser bort fra den ophidsede romer, musikeren og de unge ved strandbaren. Det skulle da lige være ofrene for den nye praksis med at uddele parkerings- og fartbøder med rund hånd. Ellers virker det som om, folk har det godt med den lokale polizotto, der kender alle byens sær- og personligheder, eller også lader de bare som ingenting.

Det kan jo være, der er andre, der som jeg bliver skræmt ved synet af en skrårem og den Baretta, alle italienske politifolk har hængene i bæltet, selv om det strengt taget er unødvendigt, når den flinke betjent bare vil tjekke om bilens forsikringspapirer er i orden.

Mere arbejde for politiet
Rubinetto rubato

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629