onsdag den 26. august 2009

KyssebilerMan støder på dem i tusmørketimen over alt i Italien. De gemmer sig under buske, i klitter, mellem siv, langs skovbryn, på rastepladser, i periferien af Campo Sportivo eller andre steder, hvor man kan parkere et par timer uden at tiltrække sig alt for meget opmærksomhed. Kyssebilerne findes over alt i Italien, som et bevis på at italienernes boligforhold ikke levner meget plads til privatliv. Mange får egen bil, før de får eget værelse, og det flytter en del ret private aktiviteter ud i det offentlige rum, hvilket har en stribe uheldige bivirkninger.

Den mindste bivirkning er blufærdighedskrænkelse. Italienere er generelt et tolerant folkefærd, og der skal meget til, før de bliver forargede over andres opførsel. Alligevel har en by som Eboli ved Salerno vedtaget et forbud mod bilsnaven, så det koster mellem 50 og 500 euro at give konen eller kæresten et kys bag lukkede bildøre.

Byrådet i Eboli begrunder forbuddet med sikkerhedshensyn, og der kan de have en pointe. Sidste år var der i Syditalien en tragisk ulykke, hvor et ungt par på 17-år havde lukket sig inde i en bil i en garage med motoren kørende af hensyn til klimaanlægget. Og i bogen 'Camorra' beskriver Robert Saviano, hvordan unge rødder fra Napolis forstæder supplerer lommepengene ved at rulle kyssebilernes chauffører. De unge forbrydere brugte samme fremgangsmåde, samme sted uge efter uge, hvilket gjorde det let for politiet at gribe dem på fersk gerning. Desværre nåede lederen på 15 år at true politiet med en pistolattrap, inden han forsøgte stikke af på sin scooter. Et øjeblik efter var han død af skud.

Læs også
Børn på 38
Trafikbøder i Italien

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629