onsdag den 5. august 2009

Blomsterkrukket charme

Har du tænkt over, hvor tit blomster figurerer på feriefotos fra Italien? Vi tager billeder af landskaber, haver, altaner, porte og gårdhaver, bare de har en busk, en lerpotte eller en rusten tomatdåse med farvestrålende planter. Flickr har en fortrinsvis italiensk gruppe med 4.563 billeder af blomstrende vinduer og balkoner Og googler man "infiorata", der er det italienske ord for at fylde gader og pladser med billeder udført i afklippede blomsterhoveder, får man 174.000 hits på 0,09 sekunder. Italienerne er meget glade for blomster - og meget bevidste om deres tiltrækningskraft på kapitalstærke turister.

Tag for eksempel Locorotondo i den sydlige Bari provins. En lille by i Valle d'Itria, som er kendt for sine trullier, huse med høj tagrejsning og en rund bymur, der gemmer de hvideste hvide huse i smalle labyrintiske gader, som lugter af sommervarme, vaskepulver og vandskader.

Locorotondo er blevet sammenlignet med de hvide byer i Andalusien og en nordafrikansk kasbah, så man skulle mene, det var nok til at tiltrække turisterne, men byens Pro Loco har alligevel øsnket at sætte en ekstra blomst i knaphullet. Derfor udskrev de i foråret en Balconi Fioriti 2009 konkurrence, der opfordrer beboerne i den gamle by til at plante blomster i krukker og altankasser omkring deres huse.


Deltagerne i konkurrence har hver et lille skilt, der viser deres deltagernummer, og så kan turisterne stemme om, hvem der har den smukkeste opsats. Afgørelsen kommer til september, når alle stemmerne tælles sammen, men der hersker næppe tvivl om, at turistbureauet bliver en konkurrencens helt store vindere.


Flere udstilllinger
Fund fra fortiden

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629