torsdag den 16. september 2010

Rejser i hælene på Hollywood


To af efterårets præmierefilm fra Hollywood foregår i Italien, og det har allerede fået turister til at strømme til de steder, der vises på lærredet. Således har ’Eat, Pray, Love’ med Julia Roberts forlænget køerne uden for det i forvejen velbesøgte San Crispino gelateria, der ligger i en lille gyde tæt ved Trevi springvandet i Roms historiske centrum. Og alt tyder på, at flere får lyst til at besøge Santo Stefano di Sessani i Abruzzo, et par timers kørsel øst for Rom, når de har lært stedet at kende gennem Georges Clooney og ’The American’.


I artiklen ’Julia Roberts film sparks pilgrimage to Italian ice cream shop’ beskriver The Telegraph den hype, der allerede er opstået omkring ’Eat, Pray, Love’, selv om filmen først har præmiere i England den 24. september. I filmen, der bygger på en bog med samme titel, opsøger den nyskilte og depressive hovedperson spillet af Julia Roberts San Crispino tre gange om dagen, så hun kan spise is, samtidig med at hun tager på sightseeing i Villa Borghese parken og på Piazza del Popolo.

Thilleren ’The American’ foregår i Santo Stefano di Sessanio, der skal forestille at være en helt autentisk by i en mere ukendt del af Italien, men det er den ikke. I Daily Mail’s 'George Clooney puts the sex appeal into Italian hill village of 'Sextantio'' kan man læse, at Sessanio - eller Sextantio som den også kaldes - er en hotelby i luksusklassen. En stor del af byen blev for nogle år siden opkøbt af en italiensk rigmand, der har restaureret og moderniseret bygningerne og indrettet dem til hotel og feriehuse. Alle, der har tegnebogen i orden, kan således slå sig ned i præcis de samme omgivelser som George Clooney og ’The American’.

Photo credits: Santo Stefano di Sessanio af wolfango på Flickr.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629