torsdag den 9. september 2010

Glamour og gossip i Ligurien


Selv om Ligurien er en af Italiens mindste regioner, har den en fantastisk kyststrækning, der hvert år tiltrækker turister i tusindvis. De kommer fortrinsvis for at besøge Cinque Terra og se på de kendte, der gennem århundrede har frekventeret området.

CNN stiller i artiklen 'Dazzling Liguria, the most glamorous coastlline in Europe' skarpt på rivieraens evne til at tiltrække de unge, de smarte og de umanerligt rige, og de giver en herlig gossip guide til de mest stjernespækkede byer. Portofino beskrives som stedet, hvor store forfattere som Guy de Moapassant, Truman Capote, Friedrich Nietzche og Virginia Wolf har søgt inspiration og ro til at skrive. Her kan man være heldig at rende ind i George Clooney, Tom Cruise og Denzel Washington, ligesom Madonna er spottet i joggingtøj uden for et af de fashionable hoteller.

San Remo kendes især for sine casinoer, drivhusblomster og den årlige musikfestival, der i Italien er større end MGP. Og så er der Cinque Terra, der med sine krogede gader og diskrete bugter gør det svært at blende ind med stjernerne. De har dog været der, ligesom hundredvis af elskende, som har sat deres præg på kærlighedsstien mellem Riomaggiore og Manarola.

New York Times går den anden vej og forsøger at undgå turisterne. Et alternative er Lerici , som i ’An Italian Beauty Without Foreign Suitors’ beskrives som et sammensurium af pastelfarvede huse mellem de strande, halvmåneformede bugter og stenede klipper, der danner overgangen til det funklende hav. Lerici kan ligesom så mange andre steder langs kysten prale med de mange forfattere, sangere og kunstnere, der gennem tiderne har besøgt byen, og den tiltrækker stadig mange turister. Byen har dog kun 500 parkeringspladser, og det begrænser tilstrømningen.

For dem der gerne vil opleve Cinque Terra, men ikke har midlerne eller lysten til at menge sig med jetsettet, har JyllandsPosten et godt råd. De har fundet en campingplads med en formidabel udsigt tæt ved Manarola, og fortæller om stedet under overskriften ’Camping i flere etager’.

Imens tilbringer New York Times ’36 Hours in Genoa, Italy’, hvor det trods en meget lidt glamourøs fortid vrimler med vinbarer og restauranter. De går tur langs havnen og besøger det maritime museum; udforsker den meget gamle bykerne med den zebra-stribede San Lorenzo Katedral, shopper lidt rundt og stopper i Via Garibaldi, hvor smukke fredede paladser er omdannet til museer. Efter halvandet døgn konkluderer avisen, at Genova har gennemgået en fantastisk forvandling gennem de senere år, og at byen i dag er langt bedre end sit rygte.

Photo credits: Riomaggiore af rdesai på Flickr

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629