fredag den 24. september 2010

Byferie i Toscana


Når man siger byferie i Toscana, tænker de fleste automatisk på Firenze, men der er flere alternativer, som hver især har deres helt egen tiltrækningskraft.


Hvis man har problemer med at få tidens til at gå i forbindelse med en weekend I Firenze, har New York Times et bud på, hvad man skal se. ’36 hours in Florence’ tager hul på weekenden i domkirken, der virker mindre overrendt end tidligere, efter at området omkring pladsen er blevet forbeholdt fodgængere. Avisen når lige at kaste et blik på moderne kunst, inden det er tid til aftensmad på Osteria Tornabuoni. Næste formiddag går med en ansigtsbehandling i hotellets spa, frokost ved Ponte Vecchio og shopping på Arno-flodens vestbred. Journalisten anbefaler også et par af de mindre kendte museers og afslapning i Villa Bardini parken og ved bystranden i San Niccolò.

I øvrigt oplyser Newsweek i ’Alone with the Masters’, at man kan få en del af Ufizzierne med de enestående kunstværker for sig selv. Prisen er temmelig pebret, men hvis man har råd, kan man for €375 per person være (næsten) alene med de store kunstnere.

Los Angeles Times rejser lidt længere sydpå til Arezzo og falder pladask for byens loppemarked, der er blandt Italiens ældste og største med deltagelse af mere end 500 handlende fra hele landet. Markedet afholdes fast den weekend, der inkluderer den første søndag i hver måned, og der er mange gode fund imellem. Samtidig kan man nyde Piero della Francescas berømte frescoer i byens domkirke, der også kendes fra Roberto Benigni filmen ’La vita è bella’. Læs mere i ’Antique-hunting in Arezzo, Italy’.

Arezzo og den nærliggende Cortona får også besøg af New York Times, der i ’Henry James walked here’ følger i den berømte forfatters fodspor, for at indsnuse stemningen, der tilsyneladende ikke har ændret sig voldsomt over de sidste godt 100 år.

Rundturen til Toscanas større byer slutter i Lucca 20 minutters togtur fra lufthavnen i Pisa. ’Lucca, Italy: cultural city guide’ beskriver byen som Toscanas bedst bevarede hemmelighed. Her er smukke kirker, fine kunstmuseer og skønne omgivelser, hvis man gerne vil slentre rundt og nyde butikker, cafeer og folkeliv. Men det gælder nok de fleste italienske byer.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629