tirsdag den 22. juni 2010

Tre byer på sletten


Byerne ligger tæt på Po-sletten, og alle har deres helt egne attraktioner og særpræg.

Den engelske avis The Telegraph har bedt en række kulturpersonligheder udpege deres foretrukne ferieby. I den forbindelse fremhæver den amerikanske forfatter og Italiens ekspert, Fred Plotkin, Bologna som My kind of town.

Ifølge Fred Plotkin har Bologna nogle af de bedste pasta specialiteter og fødevaremarkeder i Italien. Byens tårne hælder mere end det i Pisa. Og så holder han meget af Piazza Maggiore. Plotkin giver også adresser på Bolognas bedste barer, restauranter og hoteller samt gode råd om hvilke souvenirs, der skal have plads i kufferten på vej hjem.

Omkring 150 km længere mod nord på den anden side af po-sletten ligger Verona, hvor CNN har været på besøg. City of romance har ingen sights i verdensklasse, men er alligevel Italiens fjerde mest besøgte by takket være Shakespeares tragedie om Romeo og Julie. Den lille går hvor virkelighedens Julie levede er pakket med turister fra hele verden, der fotograferer hinanden på den lille balkon og gramser på en Julie statue, som skulle give held i kærlighed. Byen har dog også andet end en romantisk fiktion at byde på. Romerne efterlod Verona med et amfiteater med plads til 25 000 tilskuere. På Corso Porta Borsari vrimler det med historiske levn mellem moderne butiksfacader. Og det tidligere forum - Piazza Erbe - fungerer i dag som marked og et trendy samlingssted for den lokale ungdom. Dagens sluttes af med den obligatoriske passagiata, hvor det er tydeligt for enhver, at Verona er kærlighedens by.

Midt mellem Verona og Bologna gør den italienske avis Corriere stop. Parma: Rime e sapori guider besøgende til gode overnatnings- og spisesteder i forlængelse a Parma Poesia Festival, der fandt sted fra den 15-19 juni. De obligatoriske sights som det ottekantede dåbskapel, bispepaladset, og katedralen med freskomalerier af Corregio og skulpturer af Antelami bliver også nævnt.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629