torsdag den 17. juni 2010

Det uberørte Ligurien


Mens Cinque Terre tiltrækker turister i hobetal, kan man længere nordpå mod Genova og i det sydligste La Spezia finde et relativt uberørt Ligurien med stor charme.

Irish Times skriver om ‘Portofino's fine beauty’, at Portofino opleves som en tidslomme klemt inde mellem klipperne kun 9 km fra den italienske riviera. Det vrimler med gallerier og designer butikker, og i havnen ligger lystyachterne i lag, mens mangefarvede ud spreder sig ud som en vifte fra Piazza Martiri dell’Olivetta. Portofino er et paradis for luksus-flippere.

Irerne besøger San Giorgio kirken, der efter sigende rummer Sankt Georges relikvier. Castello Brown, der oprindeligt var en romers fæstning, men tog navn efter den engelske konsul, der købte stedet i 1867. I dag er bygningen omdannet til galleri med skiftende kunst og fotoudstillinger. Fra Castello Brown har man en formidabel udsigt over byen og kysten.

New York Times går også uden om de mest befærdede turiststrøg i deres artikel om Lerici. An Italian Beauty Without Foreign Suitors undrer sig over, at en by så tæt på Cinque Terre kan være så fredelig, selv om også den har de pastelfarvede huse, skønne strande og smukke vandreruter, der appellerer så stærkt til udlandske rejsende.

En middelalder borg er byens vartegn ligesom strandpromenaden, der fører forbi den ene lille strandbugt til den anden, inden man når frem til den nærliggende by San Terenzo, der også har en borg. Syd for Lerici snor vejen sig som cerpentiner over kysten til landsbyerne Fiascherino og Tellaro med en udsigt, der vækker minder om Amalfi.

Hele området kaldes Golfo dei Poeti, og italienske kunstnere og forfattere har gennem århundrede søgt inspiration i det smukke landskab. Forfattere fra andre europæiske lande som Percy and Mary Shelly, Lord Byron, og DH Lawrence har også gjort flittig brug af Poeternes Bugt.

Lerici har ingen banegård, så besøgende er afhængige af en bil, og den kan være svær at slippe af med, da der kun er 500 parkeringspladser til rådighed. Dermed er der lagt et effektivt, naturligt loft over antallet af besøgende turister.

Begge artikler slutter med adresser på restauranter og hoteller.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629