mandag den 14. juni 2010

Naturens varme kilder i Toscana


For godt en måned siden havde the Guardian en artikel, der guider læserne til gratis wellness i Toscana. ‘In hot water: Tuscany's wild natural springs’ afslører, hvor de naturlige, varme kilder pibler frem i skovene syd for Siena. Kilderne er meget svovlholdinge, så de stinker som rådne æg, men huden bliver blød som en babys, og det varme vand giver velvære i hele kroppen.

De gratis alternativer til wellness templerne finder man blandt andet ved Bagni di Petriolo, 20 minuters kørsel syd for Siena ved Farma floden. Kilden, der er 43C varm, strømmer gennem flere små søer for til sidst at falde ned i en større pøl, hvor folk sidder og slapper af, mens de leger med det mudder, der koster en formue i spa-badene.

Længere sydpå i Maremma ligger Italiens mest kendte varme kilde, Saturnia. Den er 37C varm og indeholder svovl, kalk og kul, hvilket skulle være særligt godt for sart hud og ledsmerter.

Mellem vulkantoppen Mont Amiata og Orcia dalen 40 km sydøst for Siena ligger San Filippo med fem 52C varme kilder, der har et højt indhold af svovl, calcium, magnesium og bikarbonat. Det skulle have en god effekt på hudsygdomme, led- og knoglesmerter samt åndedrætsbesvær. Desuden er landskabet omkring kilden er meget smukt med stalaktitter og kalkstensformationer, så der er virkelig dømt gratis wellness for alle sanser i Toscana.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629