fredag den 11. juni 2010

Sommertips fra Sardinien


Sardinien har rigtigt ført sig frem i medierne de seneste uger.

The Irish Times mener at have fundet ‘The real Sardinia’ i Alghero, hvor der er fine strande og en uprætentiøs middelalderby med en hyggelig og afslappe atmosfære. Butikkerne er dog ikke noget at råbe hurra for, og har man længere tid til rådighed kan det anbefales at udforske en større del af øen, skriver den irske avis.

The Literary Traveler har også være på Sardinien på sporet af ’Beauty, Tradition & Fascism in Antonio Gramsci’s Sardinia’. Forfatteren, filosoffen og politikeren Gramsci udviklede teorien om kulturel hegemony som bindemiddel for staten I et kapitalistisk samfund. Han voksede op i Ghilarza midt på Sardinien. En lille by rig på historiske mindesmærker som nuraghi tårnene, der kan dateres tilbage til branzealderen. Midt på hovedgaden står familien Gramscis pastelfarvede hus, der i dag er indrettet som museum, og midt på pladsen, der bærer hans navn, er et citat hugget ud i sten. Derudover ser byen næsten ud som den gjorde på Gramsci’s tid for 100 år siden, og derfor er den ifølge artiklen et perfekt sted at udforske det autentiske og tidsløse Sardinien.

Det er dog næppe de små byer med litterære og filosofiske overtoner inde på øen, der gør Sardinien til et af de italienske familiers foretrukne feriemål (cf.’Sardegna, Toscana e Trentino Alto Adige: le più amate dagli italiani’ i Corriere delle Sera). Italienske børnefamilier vil helst holde ferie ved stranden, og for 13 procent står Sardinien øverst på ønskelisten, stærkt efterfulgt af Toscana og Trentino Alto-Adige.

Hvis turisterne er på Sardien i begyndelse af juli, kan de overvære det traditionsrige hestevæddeløb L’Ardia di San Costantino, der ifølge Italy Mag finder sted i Sedilo 5-7 juli. Løbet markerer Constantins sejr over hans svoger Maxentius i år 312, idet alle deltagere ridder fra en bakketop ned til Santuario di San Costantino, mens andre lokale gennemfører slaget som en form for rollespil.

Sardinien har med andre ord rigtigt meget mere at byde på en sol strand og lækre specialiteter.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629