torsdag den 10. juni 2010

Luksusmadpakker i det fri


Flere anerkendte hoteller og restauranter rundt omkring i Europa er begyndt at tilbyde ’chic-nics’ eller ’pic-chics’, som de også kaldes. Luksus skov- eller sejlturen med madpakke leveret af nogle af de bedste kokke og indtaget i det fri, skriver Il Sole 24 Ore under overskriften ’Chic-nic, nei parchi e nei giardini con il catering deluxe’.

Der udvises stor opfindsomhed i bestræbelserne på at tilbyde ferie- og weekend gæster anderledes oplevelser. Flere weekend ophold på Cilento inkluderer en sejltur med gourmet madpakker langs kysten ud for Campania, Basilicata og Calabria. Og på stranden ved Ragusa kan man få maden serveret af en tjener mellem to dukkerter.

I Varese sidder man og nyder en fuld italiensk middag fra antipasto til dessert i parken ved Villa Panza fra det 17. århundrede, for bagefter at indtage en udstilling af gamle møbler og moderne kunst i villaens sale.

Val di Susa indbyder til indsamling af smagsprøver på lokale delikatesser, inden man når frem til den store skov Gran Bosco di Salbertrand, hvor der er en fantastisk udsigt over Piemonte, eller man kan stoppe i Rivoli uden for Torino for at prøve en hjemmelavet italiensk slow-food hamburger.

I Milano er Giardini della Guastella og Parco delle Basiliche perfekte til opdækning på et tæppe, og de omkringliggende spisesteder giver et pænt udvalg af sundt og sødt take-away, mens romerne søger til Villa Doria Pamphili, Casino del bel Respiro eller Villa Borghese med deres ’lunch box’ deluxe.

En årgangs-weekend i Val d’Orcia i bakkerne omkring Siena omfatter leje af en klassisk Fiat Cinquecento, så man kan tage en toskansk overraskelsesmenu med skinke, ost, brød og vin med sig ud i skoven eller til et af stoppede langs pilgrimsruten Via Francigena. Pisa derimod har valgt en mere futuristisk tilgang og bombarderer sanserne med smag og overraskelser under pinjetræer ved et ’pranzoalsole’ arrangement.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629