tirsdag den 8. juni 2010

Frit svævende over Basilicata


Den 1. maj bragte The Guardian artiklen ´Man on wire’ om opdagelsen af en afsidesliggende dal mellem to bjerglandsbyer i Basilicata. Ikke i sig selv usædvanligt, men det er den svævebane, der transporterer turister mellem de to bjergbyer i 1000 meters højde og med en fart på 110 km/t.

For tre år siden var Pietrapertosa en hensynende landsby beliggende på forrevet klippeudspring i de sydlige Appeniner, men så fik de lokale den idé, at de kunne sende et stålkabel over den 1500 meter brede og 1000 meter dybe kløft til nabobyen Castelmezzano. Der findes kun tre af den slags kabelbaner i Europa, og 6000 mennesker valfarter hvert år til Pietrapertosa for at kaste sig ud over kløften, i forventning om at kablet holder.

Og hvis man skal kaste sig ud i det store ingenting, findes der næppe et smukkere sted, fortæller The Guardian, der også bringer førstehåndsindtryk fra svæveturen frem og tilbage over kløften. Il Volo dell'Angelo eller englens flyvetur lyder som en spændende oplevelse, og som billetsælgeren siger, er det de færreste, der fortryder, når først de har lagt de €30, det koster, at blive spændt fast i en sele og svæve frit hen over landskabet med en fart på 110 km/t.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629