fredag den 28. maj 2010

Udkantsitalien tager utraditionelle metoder i brug for at tiltrække turister


Flere hundrede italiensk landsbyer i udkantsområderne kan ende som spøgelsesbyer, efterhånden, som det tynder ud i de gamle indbyggere. De unge søger mod byerne og efterlader klynger af tomme huse i naturskønne områder, der ikke har så bred en turistappel, at de kan trække et rigtigt hotel. I stedet har man udviklet begrebet ’Albergo diffuso’.

I følge artiklen ‘Saving Towns by Filling Rooms in Italy’ fra New York Times 23 maj 2010 betyder ‘albergo diffuso’ et ‘spredt hotel’. Det vil sige udlejningsværelser, som ligger på forskellige addresser i byen men administreres af én person, der sørger for at skifte sengetøj, gøre rent, udlevere nøgler og invitere gæsterne til morgenmad. En slags Bed & Breakfast koncept der dækker hele byen.

For de uddøende byer har ’albergo diffuso’ den fordel at de tiltrækker liv. Mange af turisterne efterspørger desuden lokale specialiteter og delikatesser, hvilket sætter yderligere gang i den lokale økonomi. Fra et miljømæssigt synspunkt er genbrugen af eksisterende bygninger langt at foretrække frem for opførelsen af nye hoteller. Og turisterne får mulighed for at opsøge egne og møde folk som tidligere har været svært tilgængelige.

I øjeblikket er der 40 officielle ’alberghi diffusi’ i Italien og yderligere 100 er ved at blive etableret. Læs mere på her.

1 kommentar:

Find hotel sagde ...

Hvor er det bare cool. Italien er sgu da for lækkert i forvejen (mad, kultur og klima)... Glæder mig til efteråret hvor turen går til Firenze :-)

Kh Karen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629