mandag den 31. maj 2010

Gardasøen står for fred og velvære


Den italienske avis Corriere della Sera har besøgt Gardasøen, der ridder højt på wellnessbølgen. Blandt andet fordi de lokale opnår en meget høj levealder. I Limone har flere indbyggere fejret 120 års fødselsdag, hedder det i artiklen ’Lago di Garda: pace e benessere’.

En del af forklaringen ligger i et specielt mikroklima og en særlig lisstil, som udbredes gennem de mange spa bade og wellness tilbud, der de senere år er skudt op mellem Limone og Salò, en strækning italienerne kalder den nordlige Amalfi kyst. Blandt andet i den gamle fiskerby Gargnano, hvor kurstederne tilbyder utallige pools, saunaer, fitness områder, massage og specialbehandlinger foruden en skøn udsigt og fantastiske måltider.

Byen Limone beskrives som en labyrint af arkader og smalle gyder, hvor fornemme gamle villaer står side om side med hyggelige fiskerhyttter. Her kan man sidde på en restaurant og nyde synet af bjergene og den glinsende sø sammen med lokale specialiteter som trota e salmerino al sisam (laks og ørred i sesam) og carbonara di tinca, en ret med karpe og pasta.

Andre fornøjelser omfatter den botaniske have i Gardone Alta med over 2000 plantearter og en fin samling moderne skulpturer af anerkendte kunstnere som Roy Lichtenstein og Mimmo Paladino. For ikke at forglemme digteren Gabriele D’Annunzios overdådige mausolæum og amfiteatret Vittoriale, der ligner et skib med stævnen ude i søen. I denne måned åbnes desuden et nyt museum for D’Annunzios hemmeligheder, hvor man vil kunne se de mest utrolige personlige effekter fra sølvbestik til 300 par sko og mærkelige beklædningsgenstande.

Alt i alt er Gardasøens vestlige bred rig på overraskelser, ekstravagance og naturlig skønhed som sammen med den afslappede stemning og fantastise mad skaber en meget høj grad af velvære.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629