torsdag den 6. maj 2010

Udflugt til Amalfi


National Geographic har prøvekørt Sorrento halvøens sydkyst og kan kun bekræfte UNESCOs vurdering af området som ”et enestående eksempel på landskabet omkring Middelhavet med exceptionelle kulturelle og naturlige værdier”. Det er ikke uden grund, at denne kyst optræder på listen over verdensarv.

Mange kunstnere har da også gennem tiden fundet inspiration på stedet. Det gælder f.eks. forfatteren Giovanni Boccaccio fra det 14. århundrede, komponisten Richard Wagner og dramatikeren Tennessee Williams.

Bladet begynder køreturen i storbyen Salerno, hvorfra de sætter kurs mod Vietri sul Mare der er kendt for sine keramikværksteder og en fantastisk udsigt over den dramatiske kystlinie.

Første stop er den romantiske landsby Ravello, der ifølge den franske forfatter André Gide er tættere på himlen end på havet. Ravello er kendt for sine stejle terrasser og frodige haver samt Villa Rufolo, der udover Richard Wagner har haft paver og konger på gæstelisten. Tilbage ved kysten gøres der holdt i Amalfi, der i middelalderen var en stor havneby. I dag vrimler byen med turister, så efter at have set domkirken og klostret Chiostro del Paradiso begiver artiklens forfattere sig på vandretur i Valle dei Mulini, der byder på spændende kløfter og gamle vandmøller.

Det fremgår ikke af artiklen, at vejene og trafikken på Sorrento kan være en prøvelse, men lad os bare slå fast, at den strækning, der tilbagelægges, kun er på 40 km, og chaufføren har ikke meget tid til at nyde udsigten undervejs.

Læs mere på Drives of a Lifetime Amalfi Coast

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629