onsdag den 26. maj 2010

Montepulciano på film


Deborah Downes fra Literary Traveler har besøgt Montepulciano i Toscana, hvor hun genoplever scener fra Under the Tuscan Sun af Frances Mayes og New Moon, der er andet bind af Stephenie Meyers populære Twilight serie. Blandingen af vampyrer og Italiens romantik følger hende gennem den gamle by, der betragtes fra de to bøgers meget forskellige hovedpersoners synsvinkel.

New Moon foregår egentlig i Volterra, men filmholdet valgte Montepulciano som location på grund af de flotte omgivelser og gode tilkørselsforhold. I Under the Tuscan Sun er det kun flagkastningsscenen, der er optaget i Montpulciano i forbindelse med den årlige fejring af Bravio Della Botti festen, hvor lokale dyster om mesterskabet i vintønderulning og flagkasting. Byport, folkefest og Piazza Grande optræder i begge film, og Debborah Downes tilføjer yderligere detaljer fra sin vandring gennem byen.

Hun slutter af med en bemærkning om at også Shakespeare’s Midsummer Night's Dream med Michelle Pfeiffer og Kevin Kline fra 1998 er optaget i Montepulciano, så hvis der ikke pt. er overskud til en rejse til Toscana, findes der flere gode alternativer på DVD.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629