onsdag den 12. maj 2010

Gourmetens guide til Italienske delikatesser


Guardian har nærlæst en kulinarisk guidebog for at finde frem til de trattoriaer, cafeer og gelateriaer, der serverer de bedste regionale delikatesser. Her vil man uden tvivl kunne møde masser af englændere den kommende sommer. Samtidig giver artiklen god inspiration til, hvad man skal smage i de forskellige regioner.

Et besøg i Ligurien bør omfatte San Remo, der har et af Italiens bedste markeder. Her kan man rigtigt savle over pesto, vilde svampe samt frisk fisk og skaldyr. Derudover er Volpedo ferskner, Albenga artiskokker og basilikum fra Prà blandt egnens specialiteter.

I Le Marche bør man prøve den særlige lasagne kaldet vincigrassi, der kombinerer forskellige slags kød som kanin, svin, kylling eller lam med svampe og trøfler. Puglia berømmes for sine muslinger. I Piemonte er risretter og især risotto obligatorisk. Sicilien berømmes for sine is i mange forskellige – kreative – smagsvarianter. Og Friuli-Venezia Giulia kendes for et ganske særligt forhold til kaffe (- og kage).

Læs mere i 'Italy's regional specialities for the gourmet traveller'.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629