fredag den 14. maj 2010

Familieferie i Rom


Matthew Kneale har begået en artikel for The Guardian om, hvordan man får en god ferie med børn i Rom. ‘Rome for families’ har masser af forslag til billige, børnevenlige som f.eks. en tur op ad Gianicolo bakken bag Trastevere, hvor der ud over en fantastisk udsigt er weekendunderholdning med dukketeater. Vittoriano monumentet og kuplen på Peters Kirken giver også mulighed for at stige højt til vejrs og se sig omkring.

Inden børnene nægter at sætte fødderne i flere kirke kan man tage dem med til San Clemente nær Colosseum, hvor en rislende kilde og et underjordisk tempel øger spændingen. San Ignazio nær Pantheon er også sjov, fordi kuplen er udformet som en stor trompe-l'oeil.

Andre forslag til udflugtsmål omfatter Macchine di Leonardo museum i Palazzo della Cancelleria, hvor de udstillede genstande gerne må berøres. Katakomberne, der byder på flere muligheder end den store San Sebastinano tur. F.eks. anbefaler Matthew Kneale et besøg i den mindre kendte Domitilla, hvor besøgende guides rundt i små grupper.

Afslutningen på en dejlig feriedag med børn i Rom kan passende henlægges til Isola Tiberina, hvor restauranterne rykker udendørs til flodbredden om sommeren, og hvor der findes andre underholdningstilbud som f.eks en friluftsbio.

For yderligere inspiration se også denne artikel fra Wall Street Journal om Rome With Kids

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629