tirsdag den 9. marts 2010

Vandreture i Italien


Det kan være svært at finde en ordentlig vandretur, når man rejser rundt i Italien på egen hånd. Skiltningen forekommer i bedste fald mangelfuld om ikke helt fraværende, og alt for ofte ender man med at traske hen til et hegn og tilbage igen. Kedeligt.

Løsningen ligger selvfølgelig i forberedelsen. De alpine Norditalien har et omfattende net af vandrestier – de såkaldte sentieri – som er beskrevet i diverse bøger og på detailkort, og kort og bøger kan bestilles hos velassorterede boghandlere, inden man tager hjemmefra.

Længere sydpå virker stisystemerne ikke helt så veludviklet. For 10-15 år siden tog det italienske vandrelaug, Associazione Nazionale Alpini, tilløb til at udvikle en Sentiero Italia, der skulle strække sig over 6 166 km fordelt på 368 etaper fra Trieste i nord til Sicilien mod syd, men det ambitiøse projekt er tilsyneladende gået i stå. Derfor skal man de fleste steder være lidt heldig og ualmindeligt godt forbedret for at finde den perfekte gåtur gennem Toscanas vinmarker eller Abruzzos bjerge.

Alternativet kan være at anskaffe en GPS og støtte sig til andres erfaringer. På Giscover, der både findes i en italiensk og en engelsksproget udgave, deler vandreentusiater ud af turforslag med gratis GPS koordinater og oplysninger om afstande, sigths og højdeforskelle. De hundredevis af vandreture suppleres med forslag til cykelruter, skiløjper, løbestier og alle mulige andre steder, hvor man kan kombinere ferie og udflugter med den foretrukne form for fysisk udfoldelse.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629