tirsdag den 23. marts 2010

Påske i Rom


Den 23. marts bringer New York Times en artikel om, hvordan man overlever påskeugen i Rom, når pilgrimme og forårsturister tørner sammen.

Størst bliver menneskemyldret på Peter’s Pladsen, der ugen igennem danner ramme om forskellige religiøse arrangementer. Messerne Skærtorsdag, Langfredag og Påskelørdag kræver billet, men man kan også gøre sig håb om, at se paven ved en af de udendørs messer, der finder sted Palmesøndag kl. 9:30 og Påskesøndag kl. 10:15. Dog gælder det om at komme i rigtig god tid, hvis man skal have en plads.

Som følge af påsken er Vatikan museerne lukket Påskesøndag og Påskemandag, men allerede fredag og lørdag vil det være svært at trænge igennem de mange besøgende, med mindre man står tidligt op og køber billetter online.

Langfredag lukker Colosseum kl. 14, for at gøre klar til Via Crucis om aftenen. Via Crucis er en procession og et fakkeloptog over korsfæstelsen, der begynder ved Colosseum kl. 21:15 under overværelse af Pave Benedict XVI. Hele arrangementet kan følges på storskærme.

Påskemandag er italienernes officielle picnicdag med lange trafikkøer ud af byerne til følge.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629