torsdag den 18. februar 2010

Shopping i Venedig

Hele vejen rundt om Markuspladsen i Venedig vrimler det med butikker, men det primære shopping strøg ligger langs Mercerie og Calle dei Fabbri i retning mod Rialtobroen. Som udpræget turistby byder Venedig ikke på de vilde fund, men visse ting er alligevel sjove at tage med hjem.

Byen er alment berømt for sit kunsthåndvæk, men det er svært at skelne skidt fra kanel, og priserne på kniplingerne fra Burano, glas fra Murano eller karnevalsmasker fra en lokal kunsthåndværker, der sidder og dekorerer dem i baglokalet, nærmer sig det eksorbitante. En stor del af fornøjelsen består i at ose.

Et af de rigtig gode steder at ose er på antikmarkedet på Campo San Maurizio mellem Markuspladsen og Campo Santo Stefano. Mercantino dell’Antiquariato holdes på skiftende datoer tre gange om året, hvilket som regel vil sige første weekend i april, sidste weekend før jul og en weekend midt i september. Her kan man stadig finde fantastiske glasskåle fra 50erne, antikker perler og gamle emaljeskilte, men det gælder om at stå tidligt op, hvis man vil finde noget af værdi, inden samlerne har trawlet det hele igennem.

Er du på udkig efter glas kan Murano Art Shop, San Marco 1232, og Venini på Piazetta dei Leoni, anbefales, ligesom Fair Murano ved Tore Orologico på San Marco og Anticlea Antiquariato ved Calle San Provolo, Castello, der har specialiseret sig i glasperler, som byens købmænd engang brugte som betalingsmiddel på deres færd rundt i verden.

Masker
i alle afskygninger fås bl.a. i Mondonovo, Tragicomica, Calle dei Nomboli 2800, San Polo, og La Bottega dei Mascareri, San Paolo 80, eller hos Il Canovaccio, Castello 5369-70, der blandt andet har leveret kostymer til Stanley Kubricks Eyes Wide Shut. Priser begynder omkring 20 euro, og en håndlavet papmache maske af høj kvalitet koster i omegnen af 80-95 euro.

Og så kan man i Venedig stadig købe det smukkeste håndlavede papir i den berømte butik Valese-Ebru på Campo Santo Stefano 3471, San Marco, og hos Legatoria Piazzesi, Campiello Feltrina 2511, San Marco.

Spiselige souvenirs
som pasta udformet som gondoler eller karnevalshatte kan købes hos Giacomo Rizzo på Cannaregio 5778, mens Pasticceria Marchini ved Ponte San Maurizio leverer kuffertklare pakker af lokale småkager som bussolai buranelli og baicoli. Hos Mascari  på Via S. Polo forhandles vin, trøfler, krydderier og andre fødevarer af høj kvalitet.

Og så er der markederne, som det 700 år gamle fiskemarked, der afholdes hver morgen i en gammel markedshal ved Dorsoduro nær Rialtobroen. Her ligger friskfangede hajer, sværdfisk og ål side om side. Grøntsager købes på det almindelige marked udenfor. Ligesom du på Rialto Markedet kan tanke hadegaver som selvlysende gondoler, t-shirts og made-in-china masker til priser der er lidt billigere end dem, du finder i souvenirbutikkerne.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629