torsdag den 11. februar 2010

Budgetferie i Italien

I disse krisetider er det en kunst at kunne tage på ferie i udlandet, uden at det koster en formue. Her er 5 tip til, hvordan du kan gøre rejsen til Italien lidt billigere:

1. Billigst mod syd

Mens priserne i Norditalien ligger meget tæt på de danske priser, forekommer leveomkostningerne længere sydpå anderledes moderate. Hvor espresso på en bar i Rom, Venezia eller Firenze koster 2-3 euro i gennemsnit, kan den samme servering fås til under det halve i Bari, Napoli og Palermo, og priserne på dagligvarer og restaurationsbesøg mm. følger samme mønster.

2. Bliv i periferien

Det siger sig selv, at en middag med udendørs servering på Piazza di Spagna i Rom koster det blå ned fra himlen, og at prisen falder dramatisk jo længere du forvilder dig ud i forstæderne. En cafe med dug på bordet og smukke designerstole koster også mere end et hvil ved de gråhvide plastikborde og -stole, der er stillet op foran et gelateria i en skummel sidegade. Og så kan der være penge at spare ved at nyde sin kaffe eller iste stående. Mange barer og caféer har forskellige priser, alt efter om man ønsker at stå eller sidde.

3. Brug tid på at finde den bedste overnatning til prisen

I Italien kan en nat på campingplads være dyrere end en overnatning på hotel, og nogle B&Ber har Hilton fornemmelser, så når det gælder overnatninger, kan det virkelig betale sig at undersøge markedet og mulighederne grundigt. Husk at medregne udgifter til transport og morgenmad de forskellige steder, så priserne bliver sammenlignelige.

4. Opsøg de gratis glæder

Parker, processioner, markeder, strøggader, kirker, promenader og udendørs monumenter rummer masser af liv og sjove oplevelser, så man kan sagtens føle sig godt underholdt et par timer, uden at det koster noget. Sørg for at undersøge mulighederne på forhånd og tage dem med i planlægningen, da den slags oplevelser ikke kommer tilfældigt dumpende hver dag en hel uge i træk. Parker er også gode til picnics, hvis du selv medbringer lidt afskåret pølse, et panino og noget at drikke.

5. Køb klogt ind

Italienske specialiteter er sjovt nok billigere i Italien end i Danmark, så hvis du ikke kan leve uden Lavazza kaffe, ægte parmesan, cantuccini mandelkager eller en helt fantastisk lokal pølse, skal du lægge vejen omkring et supermarked og købe lidt forråd med hjem. Sko og tøj kan også fås til meget rimelige priser, hvis du køber ind på markeder og bruger bagenden af en kassebil som prøverum. Og endelig kan du spare penge på dyre mærkevarer ved at opsøge nogle af de mange fabriksudsalg, der f.eks.forhandler Armani, Gucci, Prada eller Benetton eller i et af de store modeudsalg, der tilbyder mange forskellige mærker til lavpris et sted.

Skriv endelig hvis du har et yderligere tips til, hvordan ferien i Italien kan gøres lidt billigere.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629