torsdag den 5. november 2009

Parkeringsplads for storkenVores syditalienske by rider også med på bil-begrænsningsbølgen. På de fire store gader, der udgør midtbyens centrale akse, og hvor man før kunne tænde katastrofeblinket og holde midt i gaden, hvis man bare skulle et lille bitte ærinde på 5-10-15 minutter, har byrådet nu opsat parkeringsautomater. Nu skal man pludselige betale for at køre til bageren.

Det kræver tilvænning og har nogle ret underholdende bivirkninger. For eksempel begynder slagter Gaetano at vise tegn på stress. Mens madammerne førhen stod stille og roligt og ventede i den halve time, det tog, før det blev deres tur, så tripper de nu utålmodigt og prøver at snyde sig ind foran hinanden. Hvert 10. minut stryger først den ene og så den anden kunde ud af butikken for at putte endnu en 10 cent i automaten, inden de stakåndet vender tilbage for at genoptage deres plads i køen. Det er forstyrrende for en slagter, der opbevarer det meste af kødet i et kølerum bag butikken og mener, man skal vaske hænder mellem hver ekspedition, og Gaetano har længe haft trætte øjne over brillerne, han en eller anden grund altid har hængende under næsen.

Konerne i butikken går heller ikke stille med deres utilfredshed over de nye parkeringsregler. De brokker sig i et væk over parkeringsafgiften på omkring 40 cent i timen, parkeringsbøden på 38 euro, hvis man glemmer at betale afgift og kommer til at holde ulovligt et par minutter, og den generelle chikane af bilister, der efterhånden er så grov, at det ikke kan betale sig at tage bilen, når man skal fra de tilstødende gader til centrum. For os, der bor uden for bygrænsen, volder de nye parkeringsregler også problemer. Mens vi før kunne parkere i udkanten af byen og gå rundt, er de pladser nu optaget hele dagen. Her er parkering nemlig stadig gratis.

De eneste, der ikke generes af de nye regler, er gravide og nybagte mødre. De har nemlig fået deres helt egne parkeringspladser med lyserøde skilte, der forestiller en stork med baby. Det skaber - trods de sure miner - lidt humor i gadebilledet.

Mere om biler
Angrebet af bisværme, dræber-Pandaer og andre farlige trafikdyr

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629