fredag den 27. november 2009

Koncert i klostretEn af sommerens store begivenheder i min italienske hjemby var en koncert med den ”også i resten af Italien anerkendte mezzosopran” Marianna Vinci, der ud over at være en lovende ung sangerinde er opvokset i området og derfor står lysende klart på den lokale stjernehimmel. Koncerten skulle finde sted i byens franciskaner kloster, og det lød unægtelig tillokkende med opera under åben himmel i en smuk gammel klosterhave.

Det blev da også en helt igennem fantastisk aften. Godt nok var klosterhaven ikke helt så gammel og romantisk, som jeg havde forestillet mig. Omgivelserne så ud,, som om de var støbt i beton og asfalt en gang i 1970erne, men i alle vinduesnicher brændte levende myggelys og gennem en dør kunne man skimte et krucifiks med en lidende Jesus og klostrets store bibliotek.

Samtidig var fremmødet en del større end pladsforholdene, vinden flyttede rundt på pianistens noder, og der var problemer med lyden. Cirka hvert tiende minut gik klostrets aircondition anlæg i gang med en brummen, der let kunne overdøve borgmesteren, konferencieren, de medbragte børn og alle snakkedamerne. Frie koncerter er først og fremmest gratis underholdning, så folk føler ikke den store forpligtelse til at holde kæft og lytte efter. Det blev understreget, da konferencieren indtrængende bad publikum om respektere brand regulativet og slukke mobiltelefonerne. Ringetonerne blev stillet på lydløst, men folk snakkede lystigt videre.

Den generelle uro kunne heldigvis ikke ødelægge et meget flot arrangement, hvor små balletpiger dansede overgang og konferencieren opsummerede handlingen i de operaer, der lagde arier til koncerten. Marianna Vinci sang uddrag fra Il Barbiere di Siviglia, Don Giovanni, Cavalleria rusticana, Carmen og Samson et Dalila smukt akkompagneret af Roberto Dante. Så der var god grund til at takke sponsorerne i form af bageren, frisøren, den ensomme munk, der lagde klostergård til arrangementet, modebutikken og borgmesteren, hvilket da også skete mindst fem gange under koncerten og nu også her. Tak.

På You Tube kan du se Marianna Vinci synge ’O Sole Mio’.

Mere musik
Verden uden for Verona

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629