søndag den 15. november 2009

Verden uden for VeronaEn gang for mange år siden, troede jeg naivt man kunne komme ind fra gaden og købe billetter til operaen i Verona arena senere samme aften. Det kan man ikke. Faktisk kunne vi ikke engang finder en ledigt hotelværelse og måtte forlade byen med en følelse af at være ‘banish’d from the world’, for som digteren siger: ‘There is no world without Verona walls’.

Hvad, Shakespeare ikke vidste, var, at der er andre, meget attraktive steder i Italien, når det gælder dramatiske sangforestillinger. I juli faldt vi f.eks. over Sferisterio Opera Festival i Macerata, der iscenesætter 3-4 populære operaer hver sommer sammen med en række andre musikalske begivenheder. I år var en af hovedattraktionerne Madame Butterfly, men programmet for 2010 er allerede tilgængeligt.

Sferisterio i Macerata blev bygget i 1829 som arena for en italiensk form for håndbold, cirkus og tyrefægtning, men i dag er stedet især kendt for sin gode akustik. Arenaen er konstrueret som en halvcirkel med en meget lang og høj og lang mur bag scenen, der omkranses af buer og kolonner med en dobbeltbalkon med plads til mere end 3 000 tilskuere. En stemningsfuld nyklassicistisk ramme for en fin musikalsk oplevelse.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629