onsdag den 2. juni 2010

Udforskning af et rodet (men sexet) Puglia


New York Post har været ’Down at the heel in Italy – exploring the scruffy (but sexy) Puglia region’ (25MAY10), og rejsen begynder i undren. Over at den sydøstlige del af Italien slet ikke nævnes i de guidebøger, journalisten konsulterer, inden hun tager afsted.

Efter seks dage på hælen kan hun konstatere, at det er guidebøgerne, der tager fejl. Puglia har en lang og rig historie. Her ser man begravelsespladser fra det 4. århundrede fvt., hulebeboelser fra det 10. århundrede, middelalderborge, byzantinske og barokke kirker. Man kan svømme i det blå-grønne Adriaterhav eller udforske grotter langs klippekysten. Smage olivenolie fra 1000 år gamle træer og drikke Primitivo vin fra druer, der har groet på vinstokke fra 1700-tallet.

Alligevel er Puglia stadig relativt uopdaget land for de fleste – især amerikanske – turister. Det har både fordele og ulemper. Ulempen er at ingen taler engelsk, og man er afhængig af en bil, da den offentlige transport virker mærkelig selv efter italiensk standard.

Artiklen fortsætter med at beskrive maden, masseriaerne og de altid fascinerende trullier.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629