torsdag den 20. maj 2010

Lev sommeren som en italiener


The Guardian har fået en række korrespondenter i Italien til at fortælle, hvordan de lokale nyder livet i sommermånederne. Udover hyggelige stemningsbeskrivelser, giver ’Italy in summer: insiders’ guide’ fra 01. maj 2010 en masse konkrete navne og adresser på in-steder i Milano, Firenze, Rom, Verona, Genova og Trieste.

Ifølge Guardian flytter Milanos modeller og modefolk udendørs i sommermånederne. Så sidder de på cafeerne i deres Gucci kjoler og D&G solbriller og ser på livet over kanten på en kop espresso. Hvis de da ikke bliver hængende til langt ud på natten i det, den engelske avis kalder ’Alfresco partying’.

Indbyggerne i Firenze vil hellere have ro, så de søger til parkerne som den velplejede Bardini, der ligger i forlængelse af Boboli, hvorfra der er udsigt over Arno og et fint udbud af museer og serveringssteder.

Romerne finder en plads i solen mellem turisterne på Den spanske Trappe of Trevi Fontænen, og så er der en masse listige steder, hvor de lokale søger hen for at få byens bedste is eller udsigt. Hold desuden øje med Estate Romana Festival, der fra juni til september byder på mere end 150 arrangementer inden for sport, musik og film.

Verona står i operaens tegn fra midten af juni til slutningen af august. I år kan man i arenaen opleve Aida, Carmen, Il Trovatore, Madame Butterfly og en ny opsætning af Turandot. Imens spiller det romerske teater jazz, ballet og Shakespeare (på italiensk), og gøglere og gademusikanter sørger for underholdningen på byens pladser.

Også Genova lokker med overdådige kulturelle tilbud i form af en kunstudstilling af Caravaggios landskaber, poesi, historiske festspil og en regatta. Musikken koncentreres om den gamle havn, hvor der afholdes en kvinde musik festival med navne som Sinead O'Connor, Morcheeba og Diana Krall og en guitarfestival, der hylder Jimi Hendrix.

Og endelig kan Trieste få romantikken frem i de fleste, når de slentrer aftentur langs havnepromenaden og kigger på vand, gamle borge og Miramare slottet formet som en overdådig bryllupskage. Kravler op i domkirkens tårn for at nyde udsigten over byen. Eller går på kunstmuseum for at se Francesco Hayez' berømte maleri ‘Il Bacio’ fra 1859.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629