torsdag den 29. april 2010

Det spirituelle Torino


To millioner pilgrimme og turister forventes at besøge udstillingen af Jesu ligklæde i Torino, men den store industriby i Alperne har også andre mysterier at byde på, fortæller La Repubblica i en artikel om Torino mellem lys og mørke.

Artiklen fortæller om Franz Kafka, der ikke under nogen omstændigheder ville til Torino, og om den unge Giorgio De Chirico, der mente, at Torino var den mest foruroligende og enigmatiske by i verden. Om den franske aristokrat Arthur de Gobineau, der opfandt den moderne racisme, men døde på et albergo i Torino. Om den fantasifulde journalist Vittorio Messori, der som en anden Dan Brown fik de kommunale myndigheder i Torino til at tro på genfærd med faste mødetider. Og om de mange helgener byen gennem de seneste 200 år har fostret.

Avisen bringer en time for time guide til en dag i Torino, der begynder i Caffè Baratti eller Mulassano, hvor man kan indsnuse Nietzsche ånd, inden de fortsætter på Museo Egizio med det ældste eksemplar af de dødes bog, og Museo del Cinema Alla Mole, der byder på andre optiske illusioner. De overnaturlige steder omfatter dog også Piazza Savoia, hvor de lokale deler ud af deres hemmeligheder, den store Cottolengo kirke, der gemmer sig bag en meget lille indgangsdør samt et par barer og spisesteder.

Konklusionen må være at folk med hang til det okkulte ikke går forgæves i det forenede Italiens første hovedstad.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629