mandag den 3. maj 2010

Bjergvandring i Umbrien


Telegraph har været på vandretur i de umbriske Monti Sibillini, der for en gruppe erfarne, midaldrende bjergvandrerer viste sig at være overraskende krævende. Områdets højeste bjerg Monte Vettore, der ligger på grænsen til Marche, rejser sig næsten 2.500 m over havets overflade, og herfra er der en formidabel udsigt over det tæppe af vilde blomster, der i maj og juni dækker højsletten Piano Grande.

Selskabet slog sig ned i Norcia, hvorfra turen op ad bjerget virkede som en nem slentretur. De provianterede rigeligt af egnens specialiteter som vildsvinepølser, ost, trøfler og chokolade, og drog af sted på en tredages vandring med telt og tunge rygsække. Allerede første nat blev de ramt af uvejr, og den kraftig blæst fortsatte, selv efter solen kom frem, så alle var godt brugte, da de næste dag nåede Lago di Pilato, hvor Pontius Pilatus efter sigende ligger begravet. De måtte søge ly på et hotel i landsbyen Foce og opgive drømmen om at nå toppen af Monte Vettore til fordel for en nemmere rute.

Det ødelagde ikke helt fornøjelsen ved turen, men selvtilliden som bjergvandrer fik et alvorligt knæk. Og deltagerne måtte erkende, at nok ser Sibillini bjergene ud som små bløde bakker på afstand, men selv i sommermånederne kan naturen kan være mere vild og barsk end forventet.

Læs mere om ’Italy: Umbria's wilder side’

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629