fredag den 23. april 2010

Ferie med de indfødte


Den glimrende engelske forfatter, Matthew Kneale, der bor i Italien, har til Financial Times skrevet en artikel med titlen ‘Where the locals like to go' om, hvor italienerne tager hen på sommerferie. Hensigten er at finde nogle små perler, som udenlandske turister har overset, men det opgives ret hurtigt, da de fleste italienere ligger i lag ved stranden hele august måned. Med mindre man holder af anarkistiske folkemængder i en sky af solcreme, skal man holde sig fra kysterne.

Mere sofistikerede italienske badegæster søger ifølge Matthew Kneale ud på små øer som de Aeoliske øer nord for Sicilien. Her findes både gode badestrande og dramatisk natur i form af de vulkaner, der regelmæssigt udsender en dunst af sulfur og glødende lava. Andre gode bud på en uspoleret italiensk øferie er Elba og Tremiti øerne nord for Gargano. Mens de superrige samt internationale stjerne som Sting og Madonna holder ferie på Pantelleria, der ligger så langt mod syd, at man næsten kan se til Afrika.

Alternativet til strandferien er per italiensk definition bjergene, hvor man ud over frisk luft og betagende skønhed kan finde fred og ro. Matthew Kneale er specielt begejstret for Dolomitterne og området omkring Sella Pass. Garfagnana i det nordlige Toscana omkring byen Fivizzano, og Friuli med udgangspunkt i San Vito al Tagliamento.

Artiklen slutter med en opfordring til at gå imod strømmen af feriehungrende italienere og tilbringe sommerferien i Rom. I august er der ingen lange køer ved Vatikanmuseet, hotellerne er billige, og trafikken er flyttet ud af byen, så luften er ren og klar. Det eneste minus er at mange cafeer og restauranter holder ferielukket, men man kan altid finde nogen, der vil servere en cappuccino eller en portion pasta.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629