torsdag den 15. april 2010

10 ting du må smage i Toscana


Tuscanicious har samlet en liste over fødevarer besøgende i Toscana absolut må smage. Der er også links til madskribenter, som begrunder valget, og viser vej til de autentiske opskrifter.

Først skal man selvfølgelig smage en Lampredotto, der er komave serveret som sandwichfyld. En delikatesse, der går som varme pølser fra boder i Firenze. Forretterne kan enten være Crostini Toscani med en lækker lokal leverpostej, Panzanella brødsalat eller Lardo di Colonnata, der er tørret og krydret svinefedt. Til primi mener Tuscanicious man skal prøvesmage brødsuppen Ribollita eller tomat- (og brød-) suppen Pappa al Pomodoro. Og til hovedret kan man passende kaste sig over en Cacciucco fiskestuvning eller den store steak Bistecca alla Fiorentina. Kastanjekagen Castagnaccio udgør en typisk dessert. Og så skal der selvfølgelig rå mængder af den lokale olivenolie til at få det hele til at glide ned.

1 kommentar:

Oriana sagde ...

Thank you for linking to my blog, i am soooo sorry I can't really read what you wrote.... let's keep in touch and write me for anything you might need regarding food and tuscany! http://flavors.me/tuscanycious

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
UA-11415629